Informatii utile despre focare si seminee

Modificarea unui semineu prost realizat

Sunt nenumarate cazurile in care se apeleaza pentru constructia unui semineu la cei care construiesc casa: zugravi, faiantari, zidari, in ideea unei economii. Dar, in marea majoritate a cazurilor, acel semineu nu va functiona normal, mai mult, va afuma intreaga locuinta, devenind inutilizabil. SFAT: APELATI DOAR LA PERSONAL CALIFICAT! In cazul in care sunteti in aceasta situatie veti putea lua decizia, cu costuri si deranj minim sa aveti un semineu perfect functional prin montarea unui focar insert, asa cum veti vedea in imaginile urmatoare.

Randamentul si consumul de lemne in functie de tipul de focar

Conform pozelor veti putea vedea si alege tipul de focar conform nevoilor pe care le aveti. Daca doriti ambianta placuta si contact direct cu focul veti alege un semineu cu focar deschis. Daca vreti sa va incalziti casa veti opta pentru un semineu cu focar inchis din fonta.

Atentie!!! Cumparati doar produse omologate!!!

Atentie !!!
In conformitate cu Dreptul European, Norma CE EN 13229/2002, incorporata in Dreptul tuturor statelor Europene, trebuie ca incepand de la data de 1.07.2007 toate tipurile de focare comercializate sa aiba obligatoriu omologarea CE.
Avand in vedere aceasta directiva, va informam ca toate produsele pe care le comercializeaza societatea noastra au acest Certificat si, separat, fiecare focar are omologarea CE obtinuta de la un laborator autorizat.

Tehnologia multi-energie® de la Fondis: semineu + aer conditionat!!!

Aceasta tehnologie de ultima ora, brevetata în toata lumea asociaza trei functii automate: functia de incalzire cu lemne, functia de incalzire cu o pompa de caldura si functia de aer conditionat!!! Cu ajutorul unui sistem revolutionar ce integreaza intr-un semineu o pompa de caldura de acum inainte semineul va va furniza atat caldura cat si aer conditionat!!! Un semineu multi-energie® inseamna ca puteti beneficia de caldura unui foc de lemne iarna si bunastarea data de un aer conditionat silentios in timpul verii. Acest sistem are urmatoarele cracteristici:
• Pompa de caldura comuta automat o data ce lemnul este consumat si poate fi, de asemenea, utilizat între sezoane, atunci cand temperatura poate fi mentinuta la nivelul dorit.
• Aveti doar un panou de comanda pentru toata casa, datorita unui termostat, care comuta automat intre incalzire sau de racire pompa de caldura.
• O tehnologie revolutionara disponibila cu seminee avand o multitudine de stiluri.
• Un sistem de incalzire care utilizeaza cea mai ieftina sursa de energie: lemnul.
• Produce caldura si aer conditionat eficient si economic datorita pompei de caldura:
• Pentru 1kWh consumat, semineul cu sistem Fondis multi-energie® produce mai mult de 3.3kWh de energie.
• Un aparat pentru utilizari diferite inseamna optimizarea investitiilor dumneavoastra.
Focarele multi-energie® produse de Fondis respecta mediul anconjurator, datorita eficientei energetice ridicate. Focarele multi-energie® Fondis ofera o incalzire eficienta cu lemne, imbunatatind în acelasi timp emisia de gaze de ardere, contribuind astfel la reducerea efectului de sera.
Mai mult, gazul lichid de racire (lichid R410A fara CFC) folosit la sistemul de aer conditionat pastreaza calitatea mediului.

Clapeta de reglare a tirajului

Clapeta de reglare a tirajului, sau subarul, cum mai este ea cunoscuta, reprezinta in majoritatea cazurilor o optiune atunci cand cumparati un focar pentru semineu. Aceasta piesa, care se monteaza pe gatul focarului, favorizeaza cresterea eficientei termice a unui focar si reduce consumul de lemne. Dupa ce semineul este pornit, actionand clapeta, inchizand-o, diminuati suprafata de evacuare a gazelor arse si implicit a caldurii ce se pierde pe cos, astfel va veti putea bucura un timp indelungat de caldura degajata de semineu dvs.


web design and programming smartEpresence